16.09.2014

KRISTIAN KAARNA TUO SUURIMMAT TYÖNSÄ HELSINKIIN

Kristian Kaarna tuo suurimmat työnsä Helsinkiin

TIEDOTE 16.9 .2014

Kristian Kaarna tuo suurimmat työnsä Helsinkiin:
Mielen heijastuksia -näyttely Rööperin Taidesalongissa 1.10.2014–12.10.2014

Kristian Kaarnan , luontoaiheiset taidevalokuvat ovat esillä Rööperin Taidesalongissa, Helsingissä 1.10.2014–12.10.2014.

”Vaikka kuvillani pyrin siirtämään huikean luontokokemukseni yleisölleni, jokaisen teoksen taustalla on myös pala omaa historiaani ja mieleni liikettä. Toivon, että kuvani inspiroivat katsojan mieltä, jokaista eri tavalla, omista lähtökohdistaan.” Kristian Kaarna

Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan Kristian Kaarnan valokuvataiteesta:

Näyttelyn avajaiset medialle ja kutsuvieraille tiistaina 30.9.2014 klo 19-21

Paikka: Rööperin Taidesalonki Oy Iso Roobertinkatu 29 A 2, 00120 Helsinki

Näyttely on avoinna yleisölle 1.10.2014–12.10.2014
keskiviikkoisin - perjantaisin kello 13 − 18, sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 13 − 16.

Varsinkin suureen kokoon printattuna, Kristian Kaarnan käyttämä tekniikka tarjoaa valokuvalle epätyypillisen kuvapinnan, jossa jokainen yksityiskohta kaikkialla kuvassa on yhtä tarkka. Katse ei tarkennu mihinkään tiettyyn kohtaan, vaan voi vaeltaa kuvassa loputtomasti, kuin todellista maisemaa katsottaessa. Näyttelyssä esillä olevat työt ovat noin K 80 - 200 cm x L 180 - 600 cm.

Vaikuttavat taidekuvat ovat myös teknisesti huippulaatua. Ne on toteutettu ja käsitelty Diasec®-tekniikalla, joka suojaa uv-säteilyltä ja saasteilta sekä antaa kuville 100 vuoden väritakuun.


”Elämä vie, vaikka ei vikisekään”

Valokuvaaja Kristian Kaarna suhtautuu työhönsä vakavasti ja intohimoisesti. Ikuinen luonnontarkkailija tekee tinkimättömänä työtä pyrkiessään siirtämään huikeat luontoelämyksensä yleisölleen. Elämään Kaarna on puolestaan oppinut suhtautumaan vähemmän vakavasti: ”Olen oppinut, että elämä vie, vaikka en vikisekään. Samoin kuin löydän luonnosta jatkuvasti käsittämätöntä kauneutta, löydän elämästä iloa ja hauskuutta – välillä toki ironiankin kautta.”

Lisätietoa:
kristiankaarna.com
rooperintaidesalonki.com 

Yhteystiedot:
Kristian Kaarna, info@kristiankaarna.com, puh. 044 956 8585
Minna Branders, minna.branders@yllatyspaja.fi, puh. 040 7372 215


KRISTIAN KAARNA
Suomessa vuonna 1969 syntynyt Kristian Kaarna on toiminut valokuvaajana vuodesta 1997, opiskeltuaan valokuvausta Pariisissa. Hän on kuvannut pitkään ulkomailla: eri Euroopan maissa, Etelä- ja Pohjois-Amerikassa sekä Aasiassa, mutta saa innoituksensa edelleen pohjoismaisesta sielunmaisemasta ja juuristaan rauhallisessa, suomalaisessa järvimaisemassa. Luonto ilmiöineen näyttäytyy Kristian Kaarnalle jatkuvasti muuntuvana värien, muotojen, valojen ja varjojen vaihteluna. Aihemaailma on samanaikaisesti sekä konkreettinen että abstrakti.

Valokuvaaja Kristian Kaarna keskittyy luontoaiheisiin taidevalokuviin. Varsinkin suureen kokoon printattuna, Kristian Kaarnan käyttämä tekniikka tarjoaa valokuvalle epätyypillisen kuvapinnan, jossa jokainen yksityiskohta kaikkialla kuvassa on yhtä tarkka. Katse ei tarkennu mihinkään tiettyyn kohtaan, vaan voi vaeltaa kuvassa loputtomasti, kuin todellista maisemaa katsottaessa. Katsoja voi kokonaisuutta tarkastellessaan nähdä suuria absrakteja muotoja, ja toisaalta löytää kuvasta koko ajan uusia yksityiskohtia.

Vaikuttavat taidekuvat ovat myös teknisesti huippulaatua. Ne on toteutettu ja käsitelty Diasec®-tekniikalla, joka suojaa uv-säteilyltä ja saasteilta sekä antaa kuville 100 vuoden väritakuun.Go back