24.10.2014

KRISTIAN KAARNA TUO ENSI KERTAA TYÖNSÄ KUOPIOON

Kristian Kaarna tuo valokuviaan Kuopioon

kristiankaarna.com

TIEDOTE 24.10 .2014

Kristian Kaarna tuo  suurimmat työnsä Kuopioon:
Mielen heijastuksia -näyttely Galleria G12 1.11-20. 11. 2014

Kristian Kaarnan luontoaiheiset taidevalokuvat ovat esillä Galleria G12 1.11-20. 11. 2014
”Vaikka kuvillani pyrin siirtämään huikean luontokokemukseni yleisölleni, jokaisen teoksen taustalla on myös pala omaa historiaani ja mieleni liikettä. Toivon, että kuvani inspiroivat katsojan mieltä, jokaista eri tavalla, omista lähtökohdistaan.” Kristian Kaarna

Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan Kristian Kaarnan valokuvataiteesta:

Näyttelyn avajaiset medialle ja kutsuvieraille perjantaina 31.10.2014 klo 17-19

Paikka: G12 KUOPIO Minna Canthin katu 15 70100 Kuopio

Näyttely on avoinna yleisölle  1.11.2014–20.11.2014
ti - to 11 - 17, pe - su 12 - 16
Galleria on suljettu yleisinä juhlapyhinä.

Varsinkin suureen kokoon printattuna, Kristian Kaarnan käyttämä tekniikka tarjoaa valokuvalle epätyypillisen kuvapinnan, jossa jokainen yksityiskohta kaikkialla kuvassa on yhtä tarkka. Katse ei tarkennu mihinkään tiettyyn kohtaan, vaan voi vaeltaa kuvassa loputtomasti, kuin todellista maisemaa katsottaessa. Näyttelyssä esillä olevat työt ovat noin K 80 - 200 cm x L 180 - 600 cm.

Vaikuttavat taidekuvat ovat myös teknisesti huippulaatua. Ne on toteutettu ja käsitelty Diasec®-tekniikalla, joka suojaa uv-säteilyltä ja saasteilta sekä antaa kuville 100 vuoden väritakuun.

”Elämä vie, vaikka ei vikisekään”

Valokuvaaja Kristian Kaarna suhtautuu työhönsä vakavasti ja intohimoisesti. Ikuinen luonnontarkkailija tekee tinkimättömänä työtä pyrkiessään siirtämään huikeat luontoelämyksensä yleisölleen. Elämään Kaarna on puolestaan oppinut suhtautumaan vähemmän vakavasti: ”Olen oppinut, että elämä vie, vaikka en vikisekään. Samoin kuin löydän luonnosta jatkuvasti käsittämätöntä kauneutta, löydän elämästä iloa ja hauskuutta – välillä toki ironiankin kautta.”

Lisätietoa:
kristiankaarna.com
http://www.galleria12.fi 

Yhteystiedot:
Kristian Kaarna, info@kristiankaarna.com, puh. 044 956 8585
Minna Branders, minna.branders@yllatyspaja.fi, puh. 040 7372 215

KRISTIAN KAARNA
Suomessa vuonna 1969 syntynyt Kristian Kaarna on toiminut valokuvaajana vuodesta 1997, opiskeltuaan valokuvausta Pariisissa. Hän on kuvannut pitkään ulkomailla: eri Euroopan maissa, Etelä- ja Pohjois-Amerikassa sekä Aasiassa, mutta saa innoituksensa edelleen pohjoismaisesta sielunmaisemasta ja juuristaan rauhallisessa, suomalaisessa järvimaisemassa. Luonto ilmiöineen näyttäytyy Kristian Kaarnalle jatkuvasti muuntuvana värien, muotojen, valojen ja varjojen vaihteluna. Aihemaailma on samanaikaisesti sekä konkreettinen että abstrakti.

Valokuvaaja Kristian Kaarna keskittyy luontoaiheisiin taidevalokuviin. Varsinkin suureen kokoon printattuna, Kristian Kaarnan käyttämä tekniikka tarjoaa valokuvalle epätyypillisen kuvapinnan, jossa jokainen yksityiskohta kaikkialla kuvassa on yhtä tarkka. Katse ei tarkennu mihinkään tiettyyn kohtaan, vaan voi vaeltaa kuvassa loputtomasti, kuin todellista maisemaa katsottaessa. Katsoja voi kokonaisuutta tarkastellessaan nähdä suuria absrakteja muotoja, ja toisaalta löytää kuvasta koko ajan uusia yksityiskohtia.

Vaikuttavat taidekuvat ovat myös teknisesti huippulaatua. Ne on toteutettu ja käsitelty Diasec®-tekniikalla, joka suojaa uv-säteilyltä ja saasteilta sekä antaa kuville 100 vuoden väritakuun.Go back